plaagdierenbeheersing.nl

Plaagdierenbeheersing in de Wieringermeer en omstreken.

Heeft u last van ongedierte? Ik ben u graag van dienst!

 • muis
  Ratten & Muizen
 • naaktslak
  Slakken
 • wespen
  Wespen & Bijen
 • mollen
  Mollen
 • mieren
  Mieren
muis

Ratten en muizen in huis of op het bedrijf zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook schade aanrichten en vormen een gezondheidsrisico. Ze kunnen zich snel uitbreiden en een plaag vormen indien ze niet bestreden worden. Vooral ratten vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor zowel mensen als huisdieren. Onder andere de ziekte van Weil, Salmonella, E.coli, paratyfus en TBC zijn ziekten die door ratten kunnen worden overgebracht. 

mollen

Mollen leven volledig ondergronds, maar komen soms naar de oppervlakte om te drinken of wegen over te steken. Ze maken een uitgebreid gangenstelsel, op zoek naar regenwormen. Het overtollige zand of grond werkt de mol omhoog, en zo ontstaan de zogeheten molshopen. De mol inspecteert de gangen meerdere malen per dag om te zien er of regenwormen in gevallen zijn.

wespen

Wespen & Bijen (en aanverwante soorten) zijn over het algemeen niet schadelijk, maar worden beschouwd als nuttige insecten. Als zij echter hun nest op ongelukkige plekken maken, kan het nodig zijn om hen te bestrijden. 

naaktslak

Slakken kunnen een ware plaag zijn. Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld. Slijmerige zilversporen verraden hun aanwezigheid. Er zijn slakken met een eigen huisje, maar de zogenaamde naaktslakken richten de meeste schade in onze tuinen aan.

mieren

Mieren zijn er ook in verschillende rassen en maken dan ook op verschillende plekken nesten, zoals o.a.: in vochtige aarde onder bv. tuintegels, in holle bomen of stronken en op warme plaatsen (bij kachels, achter ovens, achter betimmeringen en tegels). 

Contact

Wilco van Nieuwenhuijzen
Schervenweg 18
1771 RS Wieringerwerf
tel. 06 – 5353 6108

Volg mij ook op

© 2017 Plaagdierenbeheersing.nl