plaagdierenbeheersing.nl

Plaagdierenbeheersing in de Wieringermeer en omstreken.

Heeft u last van ongedierte? Ik ben u graag van dienst!

  • wespen
    Wespen & Bijen

Wespen & Bijen

Wespen

In Nederland komen drie soorten wespen voor: de gewone wesp, de Duitse wesp en de hoornaar. De gewone en Duitse wesp maken hun nest bij voorkeur in de grond of op een andere beschutte plaats, zoals in spouwmuren en op zolders. De hoornaar maakt haar nest altijd bovengronds, zowel in en aan gebouwen als ook in bomen.

Over het algemeen kunnen wespen beschouwd worden als nuttige insecten: ze helpen andere soorten schadelijk ongedierte te bestrijden en dode insecten opruimen. Maar als wespen in het nauw worden gedreven of als hun nest verstoord dreigt te worden, kunnen ze steken met de angel die zich aan het uiteinde van het achterlijf bevindt. De steek is meestal ongevaarlijk, tenzij men overgevoelig is voor het gif dat zich in de angel bevindt, of wanneer dit gif direct in een ader terechtkomt.

Bijen en hommels

Bijen en hommels zijn over het algemeen niet schadelijk; zij steken alleen in noodgevallen. Desondanks is het soms nodig om een kolonie te bestrijden, als ze bijvoorbeeld een ongelukkige plek voor hun nest hebben uitgekozen. De nesten van bijen en hommels zijn bijvoorbeeld terug te vinden in de grond, in (holle) bomen en nestkastjes.

Contact

Wilco van Nieuwenhuijzen
Schervenweg 18
1771 RS Wieringerwerf
tel. 06 – 5353 6108

Volg mij ook op

© 2017 Plaagdierenbeheersing.nl